esmaspäev, 24. jaanuar 2011

Eestimaa õpib ja tänab: õpetaja Helju Kadakas


Suur tänu suure töö eest õpetaja Helju Kadakasele!

Reedel, 21. jaanuaril kell 12 algab Tartus Vanemuise teatrimajas üldhariduse tunnustussüsteemi „Eestimaa õpib ja tänab“ tänuüritus, kuhu on kutsutud kõik esitatud kandidaadid üle Eesti. Häid tegusid ja tegusaid-tublisid inimesi on haridusevallas palju, ja tunnustada tahakski paljusid, eriti neid, kes mõtlevad ja lähtuvad õppija arengust.

Õppeaasta 2010/2011 pakkus selleks sügisel väga hea võimaluse. Maakondlikul ja üleriigilisel tasandil välja töötatud tunnustussüsteem „Eestimaa õpib ja tänab“ ootas kandidaate viies valdkonnas: hariduse sõbra ja toetaja auhinnale, õppija arengu toetaja auhinnale, õppeasutuse eestvedaja ja arendaja auhinnale, Eestimaa ja kodanikutunde ning loodus- ja täppisteaduste auhinnale.


Neid, kelle kogemust ja tegusid sooviti esile tõsta, sai kokku üle 300. Kandidaadid esitati regionaalsel tasandil, maakondade ja linnade komisjonid esitasid parimad edasi üleriigilise tasandi komisjonile. Komisjon tegi lõpliku valiku 70 taotluse seast. Reedel Tartus toimuval tänuüritusel tutvustataksegi koolirahva parimaid kogemusi nii sõnas kui pildis. Avasõnad ütleb ja laureaate tunnustab haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. “Oleme oma õpetajatele palju tänu võlgu. Uuelaadne tänuüritus on üks viis seda võlga vähendada," tundis minister Tõnis Lukas rõõmu selle üle, et algatus on juba alguses nõnda populaarseks osutunud. "On liigutav näha, kui paljud inimesed õpetajaist ikkagi hoolivad. Esile tõstetud inimeste hulgas on väga palju õpetajaid, keda hinnatakse ja armastatakse üheaegselt.” Lukas lisas, et oma ettepanekutega näitas rahvas selgelt, et õpetajaameti maine on tõusnud: “Olen kindel, et peagi on õpetajaamet Eestis üks ihaldusväärsemaid.”

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar