pühapäev, 8. detsember 2013

Robootikaring FLL Põhja-Eesti eelvoorus võistlemas

Laupäeval, 7. detsembril osales Pikavere robootikaringi esindus First Lego League Põhja-Eesti võistlusel Tallinna Kristiine Gümnaasiumis. Seekord oli osalemas 25 võistkonda, üks võistkond ka Soomest. Seekord oli võistluse teema "Looduse raev". Hinnati robotidisaini, robotite platsimängu ja projekti esitlust.
Võistluseks hakati valmistuma juba mitu kuud tagasi. Esimese veerandi lõpus oli koolis projektipäev, mil 4.-6. klassi õpilased arutlesid  maailma looduskatastroofide üle, pakkusid välja kodukohas ette tulla võivaid looduskatastroofe ning  mõtlesid välja erinevaid päästelahendusi. Novembris käis koolis külas vallavanem Aare Ets, kes tutvustas Raasiku valla kriisijuhtimise kava. Robootikaring valis välja robotlinnu idee, mis sarnaselt maailmas juba ringi tiirlevate droonidega otsib lumetormi jäänud abivajajaid ja toimetab neile abisaadetisi.
Meie robootikaringi lapsed  olid võistlustel väga tublid,  projekti esitlus läks kenasti, platsimängus tuli kõige paremini välja kolmas katse. Seekord oli robootikaringide tase tublisti tõusnud, meie lapsed küll finaali ei pääsenud, kuid esinesid oma vanuse kohta väga hästi. Suur tänu õpetaja Karrile ka õpetaja Heljule, kes õpilasi juhendasid.Pikavere robootikaringi toetab AS Mistra.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar