esmaspäev, 10. veebruar 2014

Slovakkia reis

5-9.veebruar käisid õpetaja Marianne ja Vaike koos Kelli-Mai ja Kristaga Slovakkias. 
Reis algas 5nda hommikul lennuga Helsingisse, kus peatuti ja tehti aega parajaks linna erinevates muuseumites ja vaatamisväärsustes. 
Peale 7 tundi ootamist läks lend Varssavisse ja sealt peagi edasi Krakovisse, kus ootasid meid kaks Slovakkia kooli õpetajat. Edasi kulges bussireis koos slovakkia- ja  lätlastest õpetajatega. Peale selle ühinesid grupiga ka Saksamaa  ja Kreeka õpetajad ning õpilased. Meie õpetajad ja õpilased ööbisid Slovakkia peredes. Lastel vedas perega, sest neil oli kolm last ja hulgaliselt erinevaid loomi. Järgnev päev algas suurejoonelise vastuvõtuga Babini  koolis, kus tutvustati enda riiki ja traditsioone ning esitleti üksteise koole. Kohaliku kooli õpilased esinesid külalistele. Huvitav oli enda kooli võrrelda Babini kooliga. Peale seda algas pidulik õhtusöök ilusas hotellis, kus saadi osa kohalikust toidust ja muusikast. Järgneval päeval külastati veekeskust ja edasi vabaõhumuuseumi, kus pimeduse saabudes liikuti laternatega ning hiljem mängiti muusikat ja tantsiti. Kolmandal päeval tutvuti võimsa keskaegse Orava nimelise lossiga. Peale selle tutvuti Janošiki nimelise kangelasega. Edasi sõideti ajaloo hõngulisse söögikohta, kus oli viiekäiguline õhtusöök erinevate majandusliku tasemega inimeste toitudest ja meeleolu tõstmiseks mängiti rahvuslikku muusikat. Õhtu oli loodud shoppamiseks. Neljas päev oli hüvasti jätmise aeg ja enne lendu külastati Poolas soolakaevandust, mis oli suurejooneline ja isegi kõhedust tekitav. Kõigil päevadel külastati ja nähti ka suurel hulgal erinevaid kirikuid. Loomulikult tutvuti ja õpiti reisi jooksul inimesi tundma, praktiseeriti keelt, võrreldi üksteist ja tutvuti kultuuridega. Bussiga igapäev liikudes imetleti Slovakkia kauneid mägsid ja kuulati kohalike laste rahvalaule. Reis kulges tagasi samu linnu pidi ja Eestisse jõuti tagasi öösel. 
Meie lastele oli reis meeldejääv ja tore ning õpetajad nautisid Slovakkia reisi. Endaga kaasa toodi hulgaliselt suveniire ja palju häid ideid.  (muljed õpetaja Mariannelt)








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar