esmaspäev, 27. veebruar 2012

Vabariigi aastapäev - Pikaveres ja Toompeal









Eesti Vabariigi 94. aastapäeva tähistasime 23. veebruaril piduliku hommikusöögiga kooli saalis ning õppekäiguga Riigikogusse. Koolis laulsime koos lasteaiaga riigihümni, kooli- ja lasteaia laule ning lasteaialapsed esinesid väikese toreda pidukavaga, abiks lasteaia muusikaõpetaja Kalmer. Pikavere "vaim" , endine õpetaja Vaino Napp meenutas oma kooliaega kui Pikaveres veel elektritki polnud ning kutsus praegusi koolilapsi üles jäädvustama vanavanemate mälestusi ja samuti praegust hetke tänapäevases koolis. Lähtudes presidendi üleskutsest leida 100 põhjust, miks on Eestis hea elada avaldasid oma arvamust ka Pikavere koolilapsed. Mõned nopped:
"Sest siin on kõik nii nagu tavalised inimesed tahavad" (Viktoria).
"Eestis on hea elada, sest Eesti on ilus, keel on ilus ja siin on mu sõbrad" (Renata).
"Eestis on vaba maa ja mulle meeldib väike maa. Siit maalt ma küll kusagile mujale ei lähe ja hea on see, et koolid on head " (Roland).
"Eestis on rahvas võimul" (Märt).
"Eestis on hea elada, sest on head seadused. Eestis on head õpetajad. Kõik hoolivad teineteisest"(Kristjan).
"Sest, et Eesti on vaba maa ning siin valitseb rahvas. Et ma olen siin sündinud ning siin on palju metsi ja põlde"(Laura).
"Eestis on hea elada, kuna siin saab hea hariduse ja see on vaba riik. Eestis on head töökohad. Eesti riik on olnud võõra võimu all, kuid on ikka tagasi võidetud. Eestis on hea elada"(Hendrik).
"Saab valida oma hariduse ja palk on normaalne" (Peedu).
"Inimene saab teha ise valikuid, hea haridus" (Tiit).

Pärast pidulikku hommikusööki sõitis kogu koolipere külla Riigikogusse, kus meid võõrustas endine Raasiku vallavanem, praegune Riigikogu liige Andre Sepp. Lapsed said näha Toompea ruume, vaadata istungit ning ronida Pika Hermanni torni. Toompea Valges saalis said kõik öelda oma mõtteid teemal: "Miks on Eestis hea elada?".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar