kolmapäev, 6. märts 2013

" Aga meil käib see nii! "

Täna vaatasid "Kalli-Kalli" rühma lapsed Vaida lasteaias Eesti Lasteteatri etendust "Aga meil käib see nii! " Tegelasi kehastasid Viljandi Kultuuriakadeemia teatrieriala lõpetanud näitlejad.
Tegevus toimub, kus kaks toredat maavälist tegelast satuvad planeedile Maa. Nad on hädas mingite olukordadega ja asjadega. Tulnukad ei tea, kuidas inimeste maailmas asjad käivad. Lõpuks laheneb kõik ikkagi siis, kui tulnukad ja Maa-elanikud omavahel koostööd hakkavad tegema, üksteise teguviise aktsepteerivad ja koos leiavad hoopis parema lahenduse, kuidas asju inimeste maailmas nimetada või milleks erinevaid asju kasutada. Nii et lõbutseti natuke teemaga "kuidas peaks..".
Kasutati ära inimeste (publiku, laste) ettekujutust sellest, kuidas mingid asjad peaksid toimima või käima ning keerati need peapeale. Fantaseeriti, et saab ka teisiti. Näidati, et kõike ei saa mõõta õige-vale skaalal. See on lugu sellest, kuidas meil kõigil on midagi õppida nendelt, kes meist erinevad ja kellel on asjadest meie ümber erinevad arusaamad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar